Ethereum kopen

Ethereum is in 2015 opgericht door Vitalik Buterin. Voor de oprichting was Buterin mede-eigenaar van Bitcoin magazine. Hier schreef hij voornamelijk artikelen over de ontwikkelingen binnen Bitcoin en de blockchainwereld. Door zijn dichte betrokkenheid rondom Bitcoin zag hij al snel beperkingen. Vanuit hier heeft hij besloten om de cryptomunt te ontwikkelen.

Ethereum heeft een onbepaald maximaal aanbod. Huidig zijn 99.593.872 munten in circulatie, wat ongeveer 68% van het geschatte aanbod is wat er in 2050 zal zijn. Wanneer er 100.000.000 munten zijn, zal er van Proof-of-Work worden overgaan op Proof-of-Stake. Wanneer het gebruik maakt van Proof-of-Stake zal er een inflatie van 0,5 tot 2% zijn.

Ethereum is een softwareplatform gebouwd op blockchaintechnologie. Klinkt ingewikkeld, en dat is het ook wel. Laten we bij het begin beginnen.

Blockchain is in de kern gewoon een technologie die transacties vastlegt. Niet alleen van geld, maar ook het versturen van een bericht wordt gezien als een transactie, of het opslaan van een document. Alle transacties die gedaan worden via blockchain, worden openbaar vastgelegd.

Transacties die worden afgesloten met behulp van blockchaintechnologie hebben dus in principe geen tussenpersoon nodig: de blockchain fungeert als controle. Hiermee wordt een taak van bedrijven die in feiten een grote database zijn (denk aan banken) overgenomen door technologie. In plaats van een database die gerund wordt door bankiers, is er namelijk een database – de blockchain – zonder eigenaar die transacties afhandelt en eigendom vastlegt.

Ethereum kopen