Fitness shop

Fitness is een vorm van krachttraining waarvan steeds meer mensen de voordelen van in gaan zien. Als je fitness oefeningen doet worden je spieren onderworpen aan een veel grotere weerstand dan normaal. Deze weerstand is afkomstig van fitness toestellen, losse gewichten (dumbbells) of gewoon je eigen lichaamsgewicht. Op een systematische manier kun je het hele lichaam spierversterkend trainen. Fitness oefeningen zijn er verder op gericht de conditie, houding, vorm en functie van de spieren en daarbij je gehele lichaam, te verbeteren.

Fitness shop; spieren groeien

Het menselijk lichaam is voortdurend bezig met ofwel spierweefsel af te breken of juist op te bouwen. Het afbreken van spierweefsel noemt men een ‘katabole toestand’, de opbouw noemt men ook wel een ‘anabole toestand’. Je zou het misschien niet denken, maar een katabole toestand wordt in de eerste plaats veroorzaakt door een zware lichamelijke inspanning als fitness. Spieren groeien dus niet in de sportschool, integendeel, je brengt in feite alleen maar schade toe! Ook tekorten in het voedingspatroon kan een katabole toestand veroorzaken.

Om je spieren goed te ontwikkelen, groter en krachtiger te maken heb je juist een anabole toestand nodig. Deze creëer je in eerste instantie door je spieren regelmatig en (relatief) zwaar te belasten. Dan blijven er nog twee belangrijke punten over; dat is het hormoon testosteron en het consumeren van voldoende voedingsstoffen.

1. Het testosterongehalte in het lichaam is voor het grootste deel genetisch bepaald. Testosteron speelt een grote rol bij de ontwikkeling van spiermassa. Kijk maar naar het verschil bij mannen en vrouwen. Mannen hebben over het algemeen meer testosteron en dus meer spiermassa dan vrouwen. Door regelmatig aan krachttraining te doen kun je het testosterongehalte in je lichaam aanzienlijk verhogen.
2. Als je lichaam voldoende voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft kan het de beschadigde spier herstellen en daarna extra spierweefsel aanmaken (je spier wordt groter).
Je raadt het al; met een tekort aan koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen etc. belandt je snel in de katabole toestand. Het wordt dan erg moeilijk om van een fitnesstraining te kunnen herstellen en grotere, sterkere spieren te ontwikkelen.
Een toename in spierweefsel noemt men ook wel: Hypertrofie.

Over fitness shop Gorillasports.nl

Fitness shop Gorilla Sports heeft een uitgebreid assortiment fitnessapparatuur van artikelen zoals haltersets, dumbells, halterstangen, halterschijven, boksartikelen, fitnesskleding en kettlebells tot fitnessapparaten, zoals halterbanken en krachtstations. Ook kun je bij Gorilla Sports terecht voor een groot assortiment “klein fitness” en accessoires, zoals aerobics gewichten, een weightbags, fitnessmatten en medicine ballen. Het assortiment wordt regelmatig uitgebreid op basis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de fitness.

Met een uitgebreid assortiment van fitnessartikelen die vrijwel allemaal door Gorilla Sport zelf worden geproduceerd, gegarandeerd lage prijzen, 2 jaar garantie op alle artikelen en de mogelijkheid tot kosteloos achteraf betalen is Gorilla Sports dé website op het gebied van fitnessapparatuur.